NOÚ bodoval v rebríčku Nemocníc roka

08.03.2024
Hospitalizovaní pacienti hodnotili svoju spokojnosť so starostlivosťou v slovenských nemocniciach.

Národný onkologicky ústav sa v rebríčku Nemocníc roka opäť umiestnil na 2. mieste v kategórií špecializovaných zariadení. Pacienti aj tento rok hodnotili svoju spokojnosť so starostlivosťou v našich nemocniciach, kde boli vlani hospitalizovaní. Takmer 9000 pacientov sa v prieskume zdravotnej poisťovne Dôvery sústredili na kvalitu ubytovania, prostredie nemocnice, prístup personálu k pacientom 

Veľmi si vážime hodnotenie pacientov, ich spätnú väzbu. Snažíme sa neustále zlepšovať komfort pacientov v rámci zdravotnej starostlivosti. Orientácia na propacientske opatrenia je pre nás dôležitá. Ďakujem všetkým našim zdravotníkom, ktorí poskytujú komplexnú, odbornú a kvalitnú zdravotnú starostlivosť pacientom a tiež zamestnancom, ktorí majú veľkú zásluhu na fungovaní prevádzky nášho ústavu“, vyjadril sa Tomáš Alscher, riaditeľ NOÚ. 

 

RTVS, Správy, Najlepšie nemocnice z pohľadu pacientov, 9.3.2024, 19:00
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/13982/453345

Poisťovňa Dôvera vytvorila rebríček najlepších hodnotených nemocníc na Slovenku. Nemocnice hodnotili priamo pacienti na základe svojich skúseností. Celkové hodnotenie nemocníc sa oproti minulému roku zlepšilo. Do prvej trojky špecializovaných zdravotníckych zariadení sa opakovane dostal Národný onkologický ústav v Bratislave. Svoje miesto si drží už niekoľko rokov.